خواص خربزه برای زن باردار  چیست

خواص خربزه

خواص خربزه برای زن باردار,خواص خربزه ملون,خواص خربزه اناناسی,خواص تخمه خربزه,خواص خربزه نرسیده,خواص پودر دانه خربزه,مضرات خربزه,خواص پوست خربزه

 خربزه به انگلیسی به معنی Persian melon | همه چیز درباره خواص و فواید خربزه در بارداری

 

فواید خوردن خربزه در بارداری

خربزه از میوه های فصلی است و خوردن آن در هر موقعی لذت بخش و عالی است. مصرف خربزه برای زنان باردار و فرزند داخل رحم آن ها مفیدبوده و مواد مغذی بسیاری را به بدن افراد خواهد رساند. گرمک از جمله میوه هایی است که موجب رشد و تکامل جنین داخل رحم می شود.
زنان باردار برای خلاصی از سوزش سر دل، گرمک بخورند.
احساس تهوع و ویار با خوردن خربزه در بارداری از بین می رود.

این میوه دارای آب زیادی است. بعد از مصرف می تواند بدن زن باردار را به شکل هیدراته حفظ کند.
فیبر بالای موجود در خربزه سبب حل و فصل سوء هاضمه و یبوست در دوران بارداری می شود.
فشار خون در این دوران نوسان زیادی دارد. می توانید فشار خون در دوران بارداری را با خوردن گرمک تنظیم کنید.
مصرف خربزه در دوران بارداری، عفونت های جزئی در زنان باردار مانند تب و سرماخوردگی را برطرف می کند.
خربزه دارای مواد مغذی است و می تواند نیازهای جنین داخل رحم را برطرف کند. پس بهتر است مقدار مناسبی از این میوه به صورت هفتگی دریافت شود.
کلسیم موجود در گرمک سبب ساختار محکم استخوان ها و دندان های جنین می شود. مصرف کلسیم در دوران بارداری بسیار ضرورت دارد و سلامت فرزند و مادر را تضمین می کند.
گرمک حاوی آهن است و از این رو، میزان هموگلوبین خون را می تواند در حد مناسبی حفظ کند. در نتیجه خوردن گرمک در دوران بارداری سبب افزایش سلول های قرمز خون می شود و از بروز کم خونی در بارداری جلوگیری می کند.
ضمن اینکه مصرف خربزه در بارداری, باعث رسیدن اکسیژن بیشتری به جنین داخل رحم همراه با خون می شود و رشد جنین را بهبود می بخشد.
مصرف فسفر در دوران بارداری، سبب انقباض عضلات بدن و در نتیجه انجام راحت روند زایمان طبیعی می شود. ضمن این که وجود این عنصر در بدن از لخته شدن خون در بدن جلوگیری می کند و کارکرد قلب، کلیه، هدایت عصبی و ترمیم بافت ها را بهبود می بخشد.
ویتامین C موجود در خربزه باعث می شود زنان باردار به راحتی با عفونت های جزئی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کنند.

مصرف ویتامین A موجود در خربزه، سبب رشد ریه، کلیه ها، چشم ها، قلب و استخوان های جنین می شود. همچنین این ویتامین توسعه عملکرد شناختی جنین و دفع هر گونه نقص را ممکن می سازد.
تیامین یا ویتامین B1 از سری ویتامین های B12 است که مصرف این ویتامین به روند شکل گیری سالم سیستم عصبی مرکزی کمک می کند.

 

خواص خربزه در طب سنتی
امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.

 امام علی می فرمایند خربزه  ده خاصیت دارد:

1- خوردنی است.

2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

3- میوه است.

4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

7- معده و روده را پاکیزه می کند.

8- سبزی است.

9- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه که در تغذیه و پزشکی استفاده می شود، عبارت اند از:گوشت، تخم و پوست میوه.

 

نکات مهم در مصرف خربزه
برای پیشگیری از بیماری های روده ای توصیه می شود هندوانه،خربزه و طالبی را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید. به علت استفاده از کودهای حیوانی در مزارع صیفی جات، سطح خارجی محصول به دست آمده به انواع میکروب های بیماری زا، آلوده است و در صورت مصرف بدون شستشو احتمال ابتلای فرد به اسهال عفونی وجود دارد.
برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.
‫ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
‫مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم روده را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
خربزه چون دارای قند است بسیار چاق‌کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.

 

مضرات مصرف خربزه
خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
هر یکصد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می کند.
‫زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.

مرتبط: خواص پیاز خواص اسفناج خواص بامیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *